Zwemvaardigheid diploma 1,2 en 3

Zwem ABC gehaald!!! Wordt aardig zwemvaardig.

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kan je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma's. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma's is dit heel goed mogelijk.

Het zwemvaardigheidsdiploma bestaat uit een gedeelte met kleding zwemmen en een gedeelte in badkleding. Als je het C-diploma hebt gehaald, dan kan je verder gaan met de zwemvaardigheiddiploma's. Na zwemvaardigheid 1 volgt zwemvaardigheid 2 en hierna komt tenslotte zwemvaardigheid 3. Bij al deze drie zwemvaardigheidsdiploma's is er een gekleed gedeelte en een gedeelte alleen in badkleding. Bij elk diploma neemt de moeilijkheidsgraad toe, bij zowel het kledinggedeelte als het deel in badkleding. 

Wat leer je bij zwemvaardigheid??

Bij de zwemvaardigheden ligt het accent op de technische uitvoering van de proeven en de (voort)bewegingsvormen. Ook leren de kinderen langere afstanden te overbruggen en gaat de zwemconditie vooruit. Je leert de techniek beter te beheersen van zowel de borstcrawl, rugcrawl, samengestelde rugslag en schoolslag. Nieuw bij deze diploma's is de vlinderslag, deze slag wordt per diploma technisch steeds meer verfijnt tot hij bij zwemvaardigheid 3 over de lengte van een hele baan gezommen kan worden. Maar ook komen aan bod het leren zwemmen met een bal ( polocrawl) en het wrikken, de startsprong, de verschillende keerpunten en natuurlijk het onderwater zwemmen (9, 12 en 15 meter).

Zwembad De Zeehoek geeft de zwemvaardigheid diploma's op vrijdag middag. De lessen zijn 1x per week en duren 45 minuten per keer.

 
Cookie instellingen