aquafit

Er zijn talloze manieren om fitter te worden, maar hoog op de lijst van sportieve mogelijkheden staan de Aquasporten. Want bewegen in water heeft veel voordelen boven andere fitness-programma's.

Voordelen

Bewegen in het water heeft tal van voordelen. Het meest opvallend is het gevoel van gewichtloosheid. Hoe dieper het water, hoe lichter we lijken. Dat komt door de opwaartse kracht van het water. Lopen, huppen en springen buiten het water veroorzaakt veel belasting van gewrichten, spieren, pezen en banden. In het water is dat veel minder, waardoor de kans op blessures veel kleiner is. Trainen in het water is dus een veilige manier van lichaamsbeweging.

Dynamisch

Aquasporten zijn dynamische bewegingsvormen waar niemand meer voor langs de kant hoeft te blijven staan. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van muziek. Door regelmatig te oefenen en geleidelijk de inspanningen te vergroten, is al gauw merkbaar dat het uithoudingsvermogen groter wordt en de conditie verbetert.

Zwembad De Zeehoek biedt de volgende Aquasporten:

Aquafit

Aquafit is eigenlijk een verbeterde vorm van Aqua-joggen (diep water lopen). Bij aquafit is het loop programma gecombineerd met oefeningen voor benen, armen, romp, buik en combinatie oefeningen. Deze kunnen worden uitgevoerd met en zonder materialen, zoals bijvoorbeeld een wet-belt, dumbells, flexibeams, ballen etc. Met behulp van een wet-belt kan iedereen aan deze manier van lichaamsbeweging deelnemen. Alle spieren worden geactiveerd, zonder overbelasting. Een ideale manier van bewegen.

AquaPower

AquaPower is een unieke mix van oefeningen in het water en op de kant. De opzwepende muziek zorgt voor een intense les van 45 minuten. De lessen zijn een combinatie van kracht en conditie training, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bekende interval- en/of circuit training. De pittige workout is onder begeleiding van een deskundige instructeur, die de deelnemers stimuleert om tot het uiterste te gaan. Deze activiteit is speciaal voor mannen en vrouwen die tegen een stootje kunnen en die na iedere les willen voelen dat ze iets gedaan hebben. Een flesje water meenemen is daarom zeker een aanrader.

Combifit

Dit is een combinatie van aquafit en hydrofit, waarbij de lesgroep om de week of om de twee weken een les aquafit heeft of hydrofit.


Voor deelname kunt u kiezen uit 2 mogelijkheden:
  1. Abonnement voor 10 weken, uw plek is dan gereserveerd, dus altijd een plek voor deelname. Aanmelden kan via 0228-581672.
  2. Losse les aanschaffen via de webshop https://webshopwervershoof.recreatex.be/, alleen mogelijk als er plek is.
Cookie instellingen